Warning: count(): Parameter must be an array or an object that implements Countable in /home/medita36/meditas.be/wp-content/plugins/timetable/timetable.php on line 1484
De diëtist - Meditas Diëtetiek

De diëtist

  /  De diëtist

Hallo, ik ben Géraldine!

Na mijn middelbare studies wetenschappen-wiskunde in Gent wist ik dat mijn studiekeuze zou bepaald worden door mijn passie voor gezonde voeding. Ik probeerde mijn productkennis en kookvaardigheden te optimaliseren door het volgen van een éénjarige opleiding tot kok en kelner in Hotelschool Ter Duinen.

Na deze studies was mijn zoektocht naar de juiste informatie en kennis echter nog niet bevredigd. De keuze voor de opleiding Voedingsleer  en Dieetkunde aan de Hoge school Gent waren voor mij een vanzelfsprekende volgende stap. Door de grote belangstelling en interesse kon ik deze studies met grootste onderscheiding volbrengen, een weerspiegeling van mijn eindeloze passie voor voeding. Nadien volgde ik nog een opleiding tot sportdiëtist aan de universiteit in Antwerpen.

Ik ben dagelijks bezig met koken en het uitwerken van evenwichtige maaltijden. De huidige levensstijl van mensen is in vele gevallen bijzonder druk waardoor het evenwicht tussen werk en gezonde voeding soms moeilijk te realiseren is. Ik creëerde een kookconcept om tegemoet te komen aan de drang naar gezonde voeding voor mensen met een drukke levensstijl (www.backtobatch.be)

Als diëtiste en foodie probeer ik een optimale samenstelling van de voeding na te streven. Daarnaast hou ik rekening met wetenschappelijke inzichten, individuele verschillen en specifieke voedingsbehoeftes van patiënten met een allergie of intolerantie.

Een gebalanceerde voeding vormt de basis van een gezond lichaam. Een evenwichtig eetpatroon hanteren is niet altijd eenvoudig. Ieder individu is uniek en heeft een bijzondere lichaamssamenstelling. Door te starten met nutritioneel hoogwaardige producten is een gezonde maaltijd snel bereid. Ik begeleid mensen in de zoektocht naar een gezonder leven met advies dat afgestemd is op persoonlijke smaken, klachten of wensen.